2033 Burger&Fries

Tudtam, csak nem sejtettem, hogy az előző számban (#159) beharangozott egyik újabb smash burgerező nyitása már meg is történt. Pedig a vásárcsarnokban már múlt szerdán elindult a 2033 Burger&Fries, ami így rövid időn belül a második, kifejezetten smash burgerre építő büfé a városban. 

A választék – büféhez illően – nincs túlbonyolítva, három burger van és ez leginkább méret- és árkülönbséget jelent: 1610/2033/3320 Ft. A variációkról a feltétek gondoskodnak, ezekkel gyorsan megugrik az egyébként vállalható árazás. A házi burgonyachips egész jó megfejtés egy egyébként tényleg nehéz dilemmára, viszont az olaj mennyisége itt is zavaró, ahogy a sózás is lehetne óvatosabb vagy akár opcionális. Na, de a lényeg, maga a burger, itt is bőven hozza a manapság már – szerencsére – elvárható szintet. A hús friss, az összeállítás egyensúlyban van és a szendvics teljesen jól kezelhető. A szósz nincsen túltolva, ezért minden összetevő érvényesülni tud. Ez a 2033-as alapverzióra igaz, és több feltét esetén változhat.

Ugyanakkor nehéz nem összehasonlítani a Smash Brothers-szel, úgyhogy meg se próbálom. Mindkét szendvics kiváló, egy ligában játszanak, de a 2033 burgere a kezelhetőség miatt eggyel több pontot érdemel. Az összélményt pedig nem csak a chips javítja, de a vásárcsarnok infrastruktúrája, a tálcák és az értelmezhető szalvéták is.   

A hely egyelőre telefonos rendelésre tud házhoz szállítani, de jövő héttől elvileg már a Foodora és a Wolt kínálatában is megtalálhatóak lesznek. Ráadásul nem csak a vásárcsarnok nyitvatartási idejében, hanem este fél kilencig.

2033 Burger&Fries | K–P: 7.00–15.30, Szo: 7:00–14.00 (+kiszállítás estig)